Lelydorp in Suriname

Lelydorp is een plaats in Suriname gelegen in het district Wanica, op zo’n 30 kilometer van Paramaribo. Het ligt langs de Suriname Rivier, ten noorden van de stad Wanica.

Lelydorp is vooral bekend vanwege het jaarlijkse Leliefeest dat eind juli wordt gehouden. De feestelijkheden omvatten o.a. een kermis, een optocht, een open podium voor muziek en andere kunstvormen, pop-up restaurants, een nachtmarkt en verschillende sportwedstrijden.

Daarnaast heeft Lelydorp een aantal winkels, supermarkten en restaurants, waaronder lokale, Caribische en Chinees-Indiase opties. Er zijn kleinere lokale winkels die diensten verlenen zoals elektronica, woninginrichting, huishoudelijke goederen en kleding.

Lelydorp heeft een aantal openbare gebouwen, waaronder het Gemeentehuis, de brandweerkazerne en de politiepost. Er is ook een openbaar ziekenhuis voor basisgezondheidszorg en medische diensten.

Lelydorp is ook de thuisbasis van diverse religieuze organisaties en instellingen, waaronder christelijke kerken, moskees en een Hindoe-tempel. Er is ook een voortgezet technisch onderwijsinstituut.

Lelydorp heeft ook een aantal openbare en private sportfaciliteiten, waaronder voetbalvelden, een voetbalstadion, basketball- en tennisbanen. Het is een populaire bestemming voor toeristen die van Suriname willen genieten.

Lelydorp is een populaire toeristische bestemming in Suriname. Het biedt een verscheidenheid aan faciliteiten en activiteiten voor bezoekers. De stad heeft een uitstekende infrastructuur en het is een perfecte plek voor actieve vakantiegangers die van sporten houden.

De stad heeft openbare sportfaciliteiten zoals voetbalvelden, een voetbalstadion, basketball- en tennisbanen. Er zijn ook verschillende private sportfaciliteiten waar bezoekers verschillende sporten als basketbal, voetbal, volleybal, tennis, badminton en meer kunnen spelen. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan actieve activiteiten zoals kajakken, hardlopen, vissen en waterskiƫn in het meer. Er zijn ook verschillende restaurants met lokale gerechten.

Lelydorp biedt bezoekers een onvergetelijke vakantie met verschillende activiteiten om te doen. Het is de perfecte bestemming voor het hele gezin om te genieten van een geweldige tijd samen. Wissel eens af van je normale routine en ga naar Lelydorp om te genieten van haar prachtige landschappen, geweldige faciliteiten en leuke activiteiten.

Lelydorp is een prachtig gebied in Suriname waar je een geweldige tijd kunt beleven. De stad ligt aan de Suriname Rivier, waardoor het een prachtig uitzicht heeft. Je kunt heerlijk genieten van de verschillende landschappen, die je vanuit het gebied kunt zien. Er zijn veel faciliteiten in Lelydorp, waaronder parken, een kunstgalerij en een klein winkelcentrum. Er zijn ook veel leuke activiteiten die je kunt doen, zoals watersporten, wandelen, vogels kijken en meer. Als je op zoek bent naar een geweldige tijd samen met je familie of vrienden, dan is Lelydorp ideaal voor een ontspannende ontsnapping. Je kunt genieten van het prachtige landschap, de uitstekende faciliteiten en de leuke activiteiten die er te doen zijn. Lelydorp is een geweldige plek om af te wisselen van je normale routine en een geweldige tijd samen te hebben.